Mijn museummomenten van 2019

24 dec 2019

 

De tijd vliegt en voor je het weet is het alweer kerst! Baukje en Sijbe van Big Five for Life International vroegen mij en de andere coaches daarom naar onze mooiste museummomenten van 2019. Ik vond het een mooie ervaring om kort hierbij stil te staan en het jaar nog een keer de revue te laten passeren. Wat heb ik in dit jaar überhaupt allemaal beleefd? Wat is mijn top 5? Bij deze geef ik je een inkijkje in een paar van mijn persoonlijke hoogtepunten.

Een bijzonder hoogtepunt was een verjaardagscadeau: een Stand-Up-Paddle tour met z’n tweeën. Zo’n 20 km legden we peddelend af en het bood ons een helemaal nieuw perspectief op een omgeving die juist zo bekend is. Rust, steeds mooi de balans behouden, genieten en tegelijkertijd een sterke wil tonen – want als je niet geoefend bent, zijn 20 km niet te onderschatten, ook niet op rustig water… Maar de spierpijn van de volgende dag was het meer dan waard 😉.

Een tweede sportief hoogtepunt: voor de tweede keer maakte ik een lange fietstocht. Samen met mijn partner nam ik me opnieuw voor de vele kilometers die onze thuislanden van elkaar scheiden op de fiets te overbruggen. Opnieuw volgepakt met tent, regenkleding en proviand fietsten we dit keer van Zwitserland grotendeels langs de Rijn tot kort na Koblenz, daarna door het mooie landschap van de Eifel naar Aken en via Zuid-Limburg naar de Maas. Uiteindelijk kwamen we na 2 weken in Den Bosch aan – opnieuw vol van zowel onvergetelijke indrukken als verlangen naar een goed bed.

Dit jaar heb ik het ook gewaagd om als Big Five for Life™ trainer een nieuw hoofdstuk te beginnen. Ik heb daardoor niet alleen nieuwe mensen met mooie verhalen leren kennen, het heeft ook bestaande vriendschappen en relaties verdiept. En, ik mocht John Strelecky persoonlijk leren kennen – inspirerend, rustig, wijs en met beide benen op de grond. Mijn gevoel zegt me dat mijn ‘Big Five for Life reis’ pas net begonnen is….

Ik dacht eerst: wat een belachelijk idee – dat is overdreven (oké, dat was het misschien ook wel), maar het liet me niet meer los en ik heb gewoon ja gezegd. Ik ben naar Zwitserland gegaan om een paar dagen op Nala – een jonge Leonberger – te passen, want eindelijk is er weer «een kleine beer» in de familie. 6 maanden oud, pluizig, al 30 kilo zwaar, speels, lief en eigenwijs – en of ik van de tijd met Nala genoten heb! Vanzelfsprekend had ik meteen ook de kans om vrienden en familie weer te zien, wat mijn verblijf nog mooier maakte.

Mijn absolute hoogtepunt dit jaar was toch mijn eerste berghuttentour in de Zwitserse alpen. Hiken doe ik al lang, maar simpelweg meerdere dagen in de natuur, weg van de drukte, dat was een lang gekoesterde droom. Dit jaar was het zo ver, 5 dagen waren we met z’n tweeën onderweg – van dag tot dag zagen we minder mensen, van dag tot dag veranderde het prachtige berglandschap en uiteindelijk waren we vooral nog door vele marmotten omgeven. Ik zwijmel nog altijd bij de mooie beelden en indrukken: ik hoef er maar aan te denken en mijn hart maakt een sprongetje van vreugde.

Ik wil je aanmoedigen om ook bewust nog eens in je herinneringen te graven van het laatste jaar. Wat waren jouw mooiste museumsmomenten?

geschreven door Malin

\ meer blogs

Generatie Y

Generatie Y

Ik weet niet zeker waar ik met deze blog precies naartoe wil – ja, logisch dat ik jou, lieve...

Deze site gebruikt cookies voor het bijhouden van statistieken. Door te 'Accepteren' ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Privacyverklaring

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close